Composiet vullingen incisors

 

De 56-jarige mevrouw wonend te Utrecht, van beroep makelaar o.g. wilde haar voortanden gerepareerd zonder te laten boren. Incisors 11 en 12 vertoonden partieel verlies van glazuur. Na voldoende Healozon toediening werd er zonder te boren, ook geen opruwing, kort etsgel aangebracht. Dit 37% fosforzuurgel wordt binnen 5s weggespoeld, voor de zekerheid gedurende minstens 30s. Na droging werd er G-Premio bond van GC Dental products corp. Japan aangebracht. Dit dient voor 10s in te trekken. Vervolgens drogen voor 5s. Enig overmaat weg gewerkt en licht gekuurd. Nu kon het composiet, in dit geval G-aenial Universal Flo kleur A2 van GC in stapjes worden aangebracht. Elk klein laagje licht gekuurd. Afwerking door polijsting met een langzaam tollend steentje van Garrison. De prognose is gunstig. De reparaties kunnen naar verwachting wel een generatie mee.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s