Reparatie kiesknobbel 2.6

Deze dierenvriend op de leeftijd van 39 jaar afkomstig uit Drachten kwam binnen met een afgebroken kiesknobbel van molaar 2.6 mesio-palatinaal. Met een FitStrip FPSMDS 0,21 mm dik van Garrison werd er inter-approximaal ruimte gemaakt voor plaatsing van een FX175 matrix schildje. Healozon applicatie voor 70s. Met een Wide Prep FX600 van Garrison werd het schildje vastgezet. De glascarbomeer capsule met nano-glasdeeltjes werd na activering voor 15 s gemixt met bijbehorend alkylzuur en bestandelen en geplaatst in de wat vochtig gehouden omgeving. De vulling werd redelijk stevig aangedrukt en vervolgens voor vijf keer 30s met licht-warmte uitgehard. Na nog 5 minuten chemische setting werd de reparatie in model gebracht met een low torque coarse flat tip van Garrison. Realistische levensduur gesteld op minimaal tien jaar. Er werd totaal niet geboord. Conventioneel zou de hele vulling waarschijnlijk zijn vervangen met grote kans op wortelkanaalbehandeling en uitmondend in een kroon. Controle over 4 maanden. De wortelhals-caviteit blijft onder toezicht. Kans op pijnlijke reacties of kiespijn zo goed als nihil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s