Composiet vullingen voortanden

De 16-jarige scholiere uit Eindhoven wilde haar voortanden gerepareerd, liefst zonder boren. Na drie Healozon sessies het afgelopen half jaar was het onderliggend tandweefsel genoeg uitgehard om rechtstreeks vullingen te plaatsen. Voor optimale hechting werd er eerst etsgel 37% Fosforzuur aangebracht voor niet meer dan 5s en ruim nagespoeld en gedroogd. G-premio bond als hechtingslaag en G-aenial  Universal Flo kleur A2 van GC  (Tokyo, Japan) elk in drie stapjes. Er werd totaal niet geboord. Al zijn er nog wat marges zichtbaar rondom de vullingen, het cariës proces is goed gestopt. Er wordt geen secundaire cariës verwacht. De hechting van dit soort vullingen in de anteriors zijn altijd wat precair en tevens afhankelijk van enzymen, mineralen, hormonen en immuniteit. Controle over zes maanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s