“Haaientand” vulling premolaar 3.5

Deze doortastende Friese boer, leeftijd 51 jaar wilde nu een uitgevallen composiet vulling van premolaar 3.5 gerepareerd. Licht bloederige en wat gevoelige ontstekingsverschijnselen deden zich nog wel voor. Na voldoende ozon toediening werd het verantwoord geacht om direct een glascarbomeer GCP “haaientand” vulling te plaatsen. Dankzij de zelf genezende eigenschappen van het vulmateriaal zal dit herstel van de tandwortel ondersteunen. Een FX100 schildje van Garrison ondersteund door een FX400 Fusion ring, zonder wig, werd distaal gezet. Na mixing voor 15s werd de vulling in de wat vochtig gehouden caviteit geplaatst. Belichting voor 5 keer 30s. Na nog 5 minuten chemische setting werd de reparatie afgewerkt met slow torque Garrison eZr coarse flat end grinder FPZC010-X. Beoogde levensduur 20 jaar. Berekend tarief € 130.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s