Glasionomeer vulling

De 36-jarige heer kwam voor controle. De glasionomeer reparatie van molaar 2.6 met GC Equia Forte Fil A2 van de datum 11-3-2016 houdt zich goed. (Let op de contouren van de vulling te zien door enig kleurverschil met het natuurlijk tandglazuur.) Wel waren er enige gevoeligheidsreacties na plaatsing van de vulling. Deze werden verholpen met Healozon plus aanvullende nazorg wat nog aardig wat moeite koste; de caviteit liep tot aan het wortelkanaal. Molaar 4.6 werd d.d. 4-2-2016 aan een caviteit distaal buccaal gerepareerd ook met dit glasionomeer van het merk GC Equia Forte kleur A2. Het vulmateriaal hecht aan zowel amalgaam als tandbeen en kan op de pulpa worden gezet mits ontstekingsvrij. De oude amalgaam vulling bleef gehandhaafd. Er werd niet geboord in lichaamseigen weefsel en dit soort reparaties (zonder verdoving) vallen buiten de categorie “voorbehouden handelingen” zoals beschreven in de wet B.I.G. GC Equia Forte Fil glasionomeer is m.i. een uitstekend product maar onlangs zijn wij overgestapt op GCP glascarbomeer haaientand vulling wat nog beter bevalt. Een doorbraak in mijn nederige opinie.

GC Equia Forte A2
Glasionomeer Equia Forte Fil GC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s