Deze kiezen mogen uitzieken

De 76-jarige Zuid-Hollandse vertoont een losgelaten vulling van molaar 4.6 distaal. Opvallend genoeg doen er zich geen pijnklachten voor en het element is goed bestand tegen een lucht- en waterstraal. Alvorens de kies te repareren is het m.i. beter om die een maand te laten uitzieken. Speciale naspoel instructies met natuurlijke mineralen en aromatische amines zal het tandbeen wel  helpen uitharden en genoeg kuren om, als het meezit, over een maand een reparatie in zelfhechtende bulk fill aan te brengen van twee componenten composiet glasionomeer o.i.d. Van welke fabrikant is een keuze die nog overwogen wordt.

De 54-jarige Wageningse ingenieur blijft nuchter onder haar afgebrokkelde maalkies 3.6 De openliggende tandwortel buccaal vertoont nauwelijks klachten. Samen met buurelementen 35 en 37 kregen de elementen een Healozon behandelsessie. Met nazorg en speciale spoeling is de prognosis goed. Een vulling is niet noodzakelijk. Ontstekingsrisico’s zijn nu zo goed als nihil. De keuze voor een reparatie is mogelijk maar is meer een luxe probleem. De filosofie van de Tao, de kunst van het niets doen, is soms het beste.

To our suppliers: What would be your favourite restoration material to be applied self adhesive in bulk fill without drilling? Please let us know your options. Thanks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s