Cariës molaar 46 van 16 jarige

IMG_1142
Maalkies 46 met cariës

De 16 jarige Australische met cariës voornamelijk in de posteriors buccaal. Na drie Healozon behandelsessies vertoont dit element geen enkele gevoeligheid voor een lucht- en waterstraal. Opmerkelijk genoeg gezien het zorgelijk beeld. Reparatie werd van afgezien. Om te regenereren moet tandbeen leven en een vulling zou zuurstof, mineralen en eiwitten belemmeren. Met nazorg en voedingsrichtlijnen is het beleid nu  gericht op natuurlijk herstel. Controle en nabehandeling pas over een jaar vanwege de afstand. Er is sprake van een ozon tandzorg non-invasieve praktijk in Australië en de jongedame zou dan per kwartaal of halfjaarlijks een behandelsessie kunnen krijgen. De natuur toont zich evenwel veerkrachtig in dit soort gevallen en behalve de 3.6 die wat is afgebrokkeld, kan dit lichaamseigen gebit volkomen herstellen in mijn nederige opinie. Update in 2017 als het doorgaat. Let op de 4.4 waarvan de brown spot inmiddels met ultrasound is verwijderd om de moed er in te houden. Voor het overige vertoont het glazuur nog wat zwakke plekken die door natuurlijk herstel verder zullen uitharden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s