Wortelcariës

IMG_1144[1]
Wortelhalscariës derde kwadrant

De 52 jarige helderbewuste Australische vertoont verspreid wortelhalscariës. Na drie volledige Healozon sessies voor het hele gebit is de pijnlijke gevoeligheid wel verdwenen. Met passende nazorg waaronder extra vitamine A, D, E en K bevattende voedingsbestanddelen is het beleid erop gericht om tandbeen van wortels te laten aansterken en uitharden. Vooralsnog wordt er afgezien van het aanbrengen van vullingen. De tandwortels dienen m.i. eerst genoeg te zijn uitgeziekt. Een reparatie heeft namelijk ook nadelen daar deze toegankelijkheid van zuurstof, mineralen en eiwitten belemmert. Ondanks de zorgelijke beeldvorming is de prognose voor het behoud van de lichaamseigen gebitselementen gunstig. Het beeld is typerend voor een veganistische levensstijl. Aanvulling met genoeg dierlijk vettig eiwit zoals uit room, boter en romige kaas is dan bevorderlijk. Kalfsvlees (van biologische oorsprong) ong. vier keer week kan ook helpen eventueel aangevuld met dagelijks romige gerst- en havermout om lipo-proteïnen mineralen te laten inbedden in trabeculae van wortel en kaakbot. Zich met zuurstof en stikstof van ascenderend karakter genoeg te verzadigen uit de omgeving, de zonnige atmosfeer e.d. om zonder dierlijk eiwit te kunnen is een kunst in huidige wetenschappelijke kringen niet bespreekbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s