Reparatie kies met glas ionomeer

IMG_1135[1]
Caviteit 46
IMG_1138[1]
Reparatie 46

De 56 jarige Brabantse consulteerde met een uitgevallen vulling van molaar 46. Er deden zich geen ontstekingsverschijnselen voor. Na enkel preparatie met Healozon voor 40 seconden werd er een reparatie aangebracht in bulk fill zelfhechtend van GC Equia Forte Fil A2 met finish van bijbehorende Equia Forte Coat. Belichting 40 seconden. Het materiaal is duaal zelf uithardend. Ontstekingsrisico’s zijn nu zo goed als nihil. Duurzaamheid van de reparatie lijkt gunstig, maar het onderliggend tandvlees kan een opstuwende werking hebben wat vermoedelijk geen klachten zal geven maar wat de levensduur van de vulling kan beperken. Controle en nazorg over zes maanden of op afroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s