Tandbederf | Kiespijn | Parodontitis | Caviteiten | Kaakontsteking

 Home

 Tandbederf

    Kiespijn

    Parodontitis

    Caviteiten

    Kaakontsteking

 Informatie

    Hoe ozon werkt

    Indicaties

    Cases

    Wettelijk

 Vergoeding

    Tarieven

    Kortingsbon

    Acties

 Contact

    Links

    Discussie

    Route

    Publicaties

Kaakontsteking
Een kaakontsteking ontspringt in de tandwortel door bacterie-stofwisselingsproducten die door de wortelapex en zijvertakkingen in de kaak terecht komen. Dit komt vaak voor jaren na wortelkanaalbehandelingen omdat resterende bacterien in zijkanaaltjes van het wortelkanaal, dus in tubili van het tandbeen, een stuk virulenter worden door een gevuld wortelkanaal wat geen zuurstof doorlaat. Een kaakontsteking is op rontgenafbeeldingen zichtbaar als donkere vlekken rondom apex en langs de tandwortel. Toch is een black spot geen direct bewijs van een ontsteking. Botresorptie kan ook een andere oorzaak hebben bijvoorbeeld vitamine D tekort al dan niet gelokaliseerd. Het kaakbot, waar de tandwortel is aangehecht door het wortelvlies, is nogal gevoelig voor chronische ontsteking maar door bloedcirculatie wel herstelbaar. De bron van een kaakontsteking, uiteindelijk de tandwortel, is met reguliere gebruikelijke middelen zeer lastig te behandelen en vaak leidt dit uiteindelijk tot verlies van het element.

Behandeling met ozon
Ozon is uitermate geschikt voor de behandeling van kaakontstekingen. De applicatie wordt rondom het gebitselement toegepast, dus rondom de tandwortelhals. Hierdoor kan het ozongas via de tandwortel en pockets doordringen. Een kaakontsteking kan diep zitten. De resultaten zijn vaak opmerkelijk met voldoende medewerking qua nazorg. Zo is een abces onder een wortelpunt, een aandoening die vaak voorkomt, goed te behandelen met ozon. Een reguliere wortelkanaalbehandeling is dan niet meer nodig.
Niet zelden is een ingreep van een kaakchirurg dan ook overbodig.
Het komt veel voor dat patienten al diverse wortelkanaalbehandelingen en of ingrepen bij de kaakchirurg hebben moeten doorstaan, voordat zij ozon ontdekken en de kwestie echt onder controle komt.
De meeste van onze patienten komen naar ons toe als laatste redmiddel, nadat reguliere tandheelkunde heeft gefaald. Ze zijn dan opgelucht en staan versteld dat een pijnloze, eenvoudig lijkende ozonbehandeling wel het gewenste resultaat heeft.